Nasza historia

Początki

Historia z sokami zaczęła się w mojej domowej kuchni. Mieszałam składniki, łamałam smaki, a moja rodzina testowała każdą kompozycję. Zależało mi wtedy szczególnie na zdrowiu moich trzech córek, które męczyły się z poważnymi alergiami, dlatego używałam tylko ekologicznych warzyw i owoców oraz dodatków takich jak spirulina, chlorella, trawa jęczmienna, oregano, imbir, kurkuma, chili. Ekologiczne soki okazały się świetnym uzupełnieniem kuracji i faktycznie wpływały na nasze lepsze samopoczucie.

Zyjemy w czasach zanieczyszczonego środowiska, a nasze ciała kumulują szkodliwe substancje. Wchłaniamy je wraz z jedzeniem, poprzez skórę, gdy używamy chemicznych środków czystości lub kosmetyków. Świadomie zaczęłam to ograniczać wszędzie tam, gdzie to tylko możliwe. Krolowala u nas zdrowa kuchnia. Nowoczesny styl życia i pomoc innym staly sie moją pasją życiową. Pomyślałam więc, że może warto pójść o krok dalej i połączyć tę pasję z pracą.

Tak powstał pomysł na markę Eko Sok Bar.

Pierwsze targi śniadaniowe na jakich się pojawiłam dodały mi motywacji, ponieważ zauwazylam,, jak wiele osób szuka sposobu na zdrowe odżywianie. Problemy zdrowotne moich klientów nigdy nie były mi obojętne i to w dużej mierze skłoniło mnie do tego, by wspólnie z mężem wynająć lokal blisko pl. Zbawiciela w Warszawie, wyremontować go i zacząć serwować naprawdę zdrowe soki każdego dnia w samym centrum Warszawy.

Detale, które tworzą całość

Nie interesuje nas produkcja soków gaszących pragnienie. Oczywiście to istotne w gorący letni dzień, ale Eko Soki mają działanie przede wszystkim zdrowotne – oczyszczają organizm ze złogów i toksyn, regenerują, wspaniale alkalizują, wzmacniają system immunologiczny, a także odchudzają i odmładzają. Zawieraja niezbędne witaminy i żywe enzymy, syca i jednoczesnie dostarczaja niewiele kalorii.

Nasza definicja naturalnych soków jest bezkompromisowa: wyłącznie w 100% ekologiczne warzywa i owoce, receptury o działaniu zdrowotnym oraz odpowiedzialność za środowisko na każdym etapie pracy.

Staramy się, aby nasza oferta sokowa była urozmaicona przez cały rok. Różnorodność smaków wynika z dostępności sezonowych warzyw i owoców. Wykorzystujemy tylko świeże produkty od lokalnych certyfikowanych dostawców i wyciskamy na bieżąco tak, aby soki były pełnowartościowe, zdrowe i co najważniejsze smaczne.

Natura ma wielką siłę, dlatego wierzymy, że nasze soki to dawka wyjątkowej mocy. Każdy składnik ma swoje uzasadnienie, gotowy sok jest pełen substancji czynnych: enzymów, hormonów roślinnych, witamin i minerałów oraz składników bioaktywnych.

Zdrowo na każdym etapie 

Ekologia nierozerwalnie wiąże się z dbaniem o środowisko. Nasze soki wyciskamy w małej manufakturze, używamy sprzętu wolnoobrotowego najnowszej generacji, wykonanego z materiałów bezpiecznych i wolnych od bisfenoli. Korzystamy z butelek szklanych (prowadzimy recykling) i opakowań jednorazowych wykonanych z PLA biodegradowalnych i kompostowalnych.

Dostarczane do nas warzywa i owoce są uprawiane bez pestycydów i nawozów sztucznych oraz GMO, z dala od aglomeracji miejskich, pod ścisłą kontrolą jednostek certyfikujących.

Niczego nie marnujemy. Odpady z wyciskania przeznaczamy na kompost. W ten sposób rozwijamy świadomość ekologiczną. Propagujemy zdrowe nawyki żywieniowe, szczególnie wśród dzieci i młodzieży. We współpracy z dietetykami opracowujemy programy oczyszczające, ustalamy indywidualne diety sokowe, w miarę potrzeby kontaktujemy z lekarzami medycyny naturalnej.

Jesteśmy kreatywną firmą pełną nowych pomysłów z pozytywną energią i wiarą w moc natury.

Nasze soki, Wasze zdrowie!

Zapraszamy!